Cozma-ügy - Öt, garázdasággal gyanúsított férfi került szabadlábra

2010.03.22. MTI

A Cozma-ügyben a csoportos garázdasággal gyanúsítottak közül öt férfinak az előzetes letartóztatását szüntette meg a veszprémi bíróság - tájékoztatta a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóügyeletese hétfőn az MTI-t.

Az első fokon eljáró bíróság pénteki határozata még nem jogerős - tette hozzá Frankó Marianna. Közlése szerint a rendőrség a csoportos garázdasággal gyanúsítottak előzetes letartóztatásának a meghosszabbítását kérte, ám a bíróság azt öt gyanúsított esetében újból nem rendelte el.

A szabadlábra helyezettek közül azonban négy emberrel szemben lakhelyelhagyási tilalmat rendelt el a bíróság: K. Sándor 33 éves, R. István 34 éves, S. Tamás 28 éves enyingi, valamint a 25 éves pécsi K. Róbert gyanúsított nem hagyhatja el a lakhelyét. A bíróság egy gyanúsítottnak - K. Henrik 28 éves pécsi lakosnak - a házi őrizetét rendelte el.

A Cozma-gyilkosság ügyében lefolytatott bűnügyi eljárástól a rendőrség elkülönítve kezelte a csoportos garázdaság miatti nyomozást - mondta Frankó Marianna, megjegyezve, hogy természetesen továbbra is előzetes letartóztatásban vannak az emberölés gyanúsítottjai.

Közlése szerint a 27 gyanúsított közül jelenleg 10 van még előzetes letartóztatásban, egy gyanúsított más bűncselekmények miatt jogerős börtönbüntetését tölti, egy pedig eddig is házi őrizetben volt.


A rendőrség vasárnap tájékoztatta az MTI-t arról, hogy a Cozma-ügyben a csoportos garázdasággal gyanúsítottak közül a bíróság szabadlábra helyezett néhány, eddig előzetes letartóztatásban lévő fogvatartottat. Frankó Marianna akkor jelezte: hétfőn tud pontos adatokkal szolgálni a szabadlábra helyezett gyanúsítottak számáról.

Marian Cozmát, az MKB Veszprém és a román kézilabda-válogatott tagját 2009. február 8-án hajnalban gyilkolták meg a veszprémi Patrióta lokál előtt.
 

  • kapcsolódó anyagok
BÜNTETŐELJÁRÁS
BÜNTETŐJOG