Újra működik a közigazgatási versenyvizsga rendszere - Díjmentesen adnak új vizsgaidőpontokat

2010.04.13. MTI

Újraindult a közigazgatási versenyvizsga múlt héten meghibásodott rendszere, a szerverhibát hétfő kora reggelre sikerült kijavítani, jelenleg a vizsgáztatás zavartalanul folyik - tájékoztatott a Kormányzati Személyügyi Szolgáltató és Közigazgatási Képzési Központ.

A közlemény szerint a vizsgaszervezők díjmentesen új vizsgaidőpontokat adnak azoknak, akik április 7-én vagy 8-án a technikai meghibásodás miatt nem tudtak vizsgázni. A pontos dátumot a jelentkezőkkel előzetesen egyeztetik.

A közigazgatási versenyvizsga rendszere múlt szerdán hibásodott meg. Akkor  azt mondták, hogy a vizsgáztatás "előre nem látható technikai okok miatt átmenetileg bizonytalanná vált". Az aznapra meghirdetett vizsgák közül a szóbelik zavartalanul lezajlottak, az írásbeliket viszont törölték.

Tavaly július 1-jétől a vezető közigazgatási tisztségekre pályázóknak, december 1-jétől pedig minden köztisztviselői pozíció elnyeréséhez kötelező előzetesen közigazgatási versenyvizsgát tenni. A vizsgázóknak jogi ismereteikről, közigazgatás-tudományi felkészültségükről, társadalomismeretükről, gazdasági és pénzügyi tájékozottságukról, valamint emberi jogi, etikai és adatkezelési tudásukról kell számot adniuk. A vizsgán nemcsak a pályázók tárgyi tudását, jogszabályi ismereteit, hanem készségeit, képességeit is ellenőrzik.

A vizsgát azért nevezik versenyvizsgának, mert a munkáltató, bár erre nem kötelezett, az elért pontszám alapján dönthet arról, kit vesz fel egy adott pozícióra.

Kapcsolódó cikk:

Versenyvizsga – Út a professzionális közigazgatás felé? →

  • kapcsolódó anyagok
KÖZIGAZGATÁS