Az idei Magyar Filmszemle egyik talán legérdekesebb filmjét, a Pozitív sokkot a cigányság világnapján levetítették a győri büntetés-végrehajtási intézetben is – tudosított az eseményről a kisalfold.hu internetes oldal. A vetítést követően a mű főszereplőjével, a látássérült, cigány származású Bodnár Zsolttal is megismerkedhettek az elítéltek.

Bodnár Zsolt meghívása telitalálatnak bizonyult a szervezők részéről, ugyanis a filmvetítést követően több mindenre voltak kíváncsiak az elítéltek – írja a kisalfold.hu. Mihály Attila ezredes, a győri BV Intézet parancsnoka a vakok és gyengénlátók megyei egyesületének korábbi látogatása idején ismerte meg a fiatalember életét s váltott vele néhány szót. Úgy gondolta, a cigányság világnapján egy ilyen pozitív életút megismertetése mindenképpen megérintheti az elítélteket.

“A találkozó csupán egy azok között a programok között, amelyek a társadalom felé történő nyitást is jelentik” – magyarázta a parancsnok. “Ha a fogvatartottakat csak egy kicsit is megérintik a hallottak, már hasznos a program, hisz ezek az emberek jó útra térve igyekeznek majdan visszailleszkedni a társadalomba, s ehhez a film, a beszélgetés is egy-egy kapaszkodót jelenthet.”

A teljes cikk elolvasható a kisalfold.hu oldalán