Moratórium a közüzemi díjak emelésének, új árképzés - Módosítaná a földgázról és a villamosenergia-ellátásáról szóló törvényeket a Fidesz

2010.06.10. MTI

A közüzemi díjak emelésének moratóriuma és az új árképzés szabályainak kidolgozása érdekében a Fidesz-frakció gazdasági kabinetje benyújtotta a parlamentnek a földgázellátásról és a villamosenergia-ellátásáról szóló törvények módosításáról rendelkező javaslatot.

Rogán Antal, a gazdasági kabinet vezetője szerdai közleményében emlékeztet arra, hogy Orbán Viktor miniszterelnök kedden ismertette a parlamentben az első gazdasági akciótervet, amelynek 28. pontja értelmében a közüzemi díjak emelésére a kormány moratóriumot szándékozik elrendelni, és a nemzeti fejlesztési miniszter tárgyalásokat kezd a közműcégekkel a díjak megállapításáról.

A moratórium mielőbbi elrendeléséhez és az új árképzés szabályainak kialakításához törvényi felhatalmazásra van szükség - rögzíti, hozzátéve: ennek érdekében a Fidesz-frakció gazdasági kabinetje benyújtotta a parlamentnek a földgázellátásról és a villamosenergia-ellátásáról szóló törvények módosításáról rendelkező javaslatot.

A javaslatok gyors elfogadása érdekében kezdeményezni fogják a házszabálytól való eltérést.

A közlemény szerint bíznak abban, hogy a törvényjavaslatot a parlament hétfői ülésén megtárgyalja és el is fogadja.

  • kapcsolódó anyagok
JOGALKOTÁS
KORMÁNYZAT
ENERGETIKA