Húsz hetes teljesen fizetett szülési szabadság az egész unióban?

2010.10.18. EUvonal - EU Tájékoztató Szolgálat

Európa-szerte eltér a szülési szabadság időtartama. Az EP-képviselők a várandós munkavállalók egészségéről és munkahelyi biztonságának javításáról tartanak vitát hétfőn (2010. október 18.) Strasbourgban. A téma kapcsán számos fontos kérdést kell tisztázni, például a szülési szabadság minimális időtartamát, a juttatások mértékét vagy az apák arra való jogosultságát, hogy az első két hétben otthon maradhassanak újszülött gyermekükkel.

Az EP nőjogi és esélyegyenlőségi szakbizottsága azt javasolja, hogy hosszabbítsák meg a szülési szabadság minimális időtartamát 14 hétről 20 hétre, amelyből az első hat hetet a szülést követően kellene kivenni. A képviselők javasolták azt is, hogy a szülési szabadság legyen teljes mértékben fizetett, az apáknak pedig legalább két hét apasági szabadságot garantálnának.

A Bizottság eredeti javaslata szerint a szülési szabadság 14 hetes időtartamát 18 hétre kellene meghosszabbítani, ami tartalmazná a szülés utáni hat hét szabadságot is. A Bizottság továbbá – nem kötelező érvényűen – azt ajánlja, hogy ez idő alatt a nők fizetésük 100 százalékát kapják, és a juttatás ne lehessen alacsonyabb a betegszabadságra kifizetett összegnél.

Minimum 20 hét fizetett szülési szabadság

A téma parlamenti felelőse, Edite Estrela a szabadság minimális időtartamát 20 száz százalékban fizetett hétben határozná meg. A témafelelős szerint 20 hét szabadság megfelelő időt hagyna a nőknek a szülés kipihenésére, ösztönözné a szoptatást és lehetővé tenné, hogy az anya elmélyült kapcsolatot építsen ki gyermekével.

A jogszabályjavaslat kidolgozása során az eltérő nemzeti szabályok, a különböző kulturális, ideológiai és politikai nézőpontok heves vitához vezettek. Végül az EP érintett szakbizottságai indítványozták, hogy készítsenek el egy hatásvizsgálatot a javaslat költségeiről és az előnyeiről.

Október 5-én, a képviselők szakértőkkel folytattak eszmecserét a külső tanácsadó cég által elkészített hatásvizsgálat eredményéről. A kutatások kimutatták, hogy a születésenkénti költségek tagállamonként 0 és 5000 euró között változnak, a jogosultak fizetésétől és a szabadság hosszától függően.

„Míg a költségeket tisztán, adatokkal meg lehet határozni, az előnyöket nehéz számokban kifejezni” – mondta az eszmecserén tartott beszéde során Marije Cornelissen képviselő.

Marina Jannakudakisz és Elizabeth Lynne az októberi eszmecserén aggodalmukat fejezték ki a fiatal nők munkaerő piaci lehetőségeit illetően. A két brit képviselő szerint a jogszabálytervezet hátrányosan befolyásolhatja a munkaadók hozzáállását.

Két hét fizetett apasági szabadság

Estrela jelentése az apáknak legalább 2 hét, teljes mértékben fizetett szabadságot javasol, ösztönözve ezzel a nők és a férfiak közös felelősség vállalását és a szakmai, illetve a magánélet egyensúlyban tartását.

Eddig nem létezett uniós szintű, apasági szabadságra vonatkozó jogszabály. Az apasági szabadságra vonatkozó rendelkezést ellenző képviselők azzal érvelnek, hogy ez kívül esik a várandós nők egészségére és biztonságára vonatkozó jogszabály hatályán.

A jogszabálytervezet más kérdésekkel is foglalkozik, – többek között – a várandós és a szoptató munkavállalók munkahelyi biztonságával, a szülési szabadság lejártát követő hat hónapban történő elbocsátás tilalmával, az éjszakai munkával, a túlóra kérdésével, valamint az örökbefogadással összefüggő szabadsággal.

A képviselők a témában hétfőn vitáznak, szerdán szavaznak Strasbourgban.

  • kapcsolódó anyagok
EGÉSZSÉGÜGY
EURÓPAI PARLAMENT
JOGALKOTÁS