Nyilvános pódiumbeszélgetés az alkotmányozásról

2010.10.19. PPKE

A Pázmány Péter Katolikus Egyetem Jog- és Államtudományi Kara 2010. november 10-én nyilvános pódiumbeszélgetést tart az alkotmányozásról 14 és 17 óra között.

A rendezvény célja, hogy az országgyűlési koncepció véglegesítése előtt, a vélemények kifejtésével annak végső szövegét befolyásolják. Az időzítéssel egyúttal arra is lehetőséget teremtenek, hogy az alkotmány-előkészítő eseti bizottsághoz szeptember 30-ig beérkezett, és annak honlapján elérhetővé tett szakvélemények némelyikére reagáljanak. A pódiumbeszélgetés egyúttal bevezetőként is szolgálna a februári, országos alkotmányjogi konferenciához is, amelyben több szekcióban kerülnének megvitatásra (az addigra elkészült koncepció fényében) egyes részletkérdések. A november 10-i rendezvényt előadásával Sólyom László, az Alkotmánybíróság volt elnöke, volt köztársasági elnök, a Kar professzora nyitja meg.

A pódiumbeszélgetés résztvevői:

Jakab András, egyetemi docens

Lábady Tamás, egyetemi docens, volt alkotmánybíró, a Pécsi Ítélőtábla elnöke

Schanda Balázs, egyetemi docens, az Alkotmányjogi Tanszék vezetője

Varga Zs. András, egyetemi docens, a Közigazgatási Jogi Tanszék vezetője

Zlinszky János, professor emeritus, volt alkotmánybíró


A pódiumbeszélgetést Koltay András egyetemi adjunktus vezeti.

Az összegző zárszót Salamon László, a Kar címzetes egyetemi docense, az Országgyűlés Alkotmány-előkészítő Eseti Bizottságának elnöke tartja.

A pódiumbeszélgetésre a Pázmány Péter Katolikus Egyetem Jog- és Államtudományi Kar dísztermében kerül sor 14 és 17 óra között.

A rendezvény nyilvános, melyre minden érdeklődőt szeretettel várnak. Részvételi szándékát az alábbi e-mail címen jelezze: alkjog@jak.ppke.hu.