Jövőre változhat a közszolgálati médiumok műsora

2010.10.25. Jogi Fórum/ NMHH

Megújult, tiszta profilra és normatív támogatásra van szükségük a közszolgálati csatornáknak, - mondta Szalai Annamária, a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) elnöke az InfoRádió Aréna című műsorában szerdán.

Szalai Annamária az interjúban elmondta, hogy a közszolgálati kódex határozza majd meg azokat az általános alapelveket, amelyek alapján a közmédiumok a jövőben működnek, ennek elfogadása a Médiatanács feladata. A közszolgálati intézményrendszernek fontos szerepe van a tájékoztatásban, amit a közszolgálati tartalmak útján tud biztosítani, ezért a rendelkezésre álló forrásokat a jövőben elsősorban a tartalom-előállításra kell felhasználni.

Szalai Annamária a telekommunikációs cégeket érintő válságadóval kapcsolatban kifejtette, hogy  az minden bizonnyal hatással lesz a piaci szereplőkre, de a szolgáltatók által bevezetett díjakban szerinte nem lesz változás. Az ágazat elbírja a plusz adóterheket, ám a hatóságoknak, így az NMHH-nak és a Gazdasági Versenyhivatalnak is oda kell figyelnie az árképzésre, hogy a plusz terheket a cégek ne háríthassák át az előfizetőkre.

  • kapcsolódó anyagok
MÉDIAJOG