Az alkotmányügyi bizottság támogatta Lázár János indítványait

2010.11. 3. Magyarorszag.hu

Támogatta Lázár Jánosnak, a Fidesz frakcióvezetőjének az alkotmány és az Alkotmánybíróságról szóló törvény módosítására vonatkozó képviselői önálló indítványait az Országgyűlés alkotmányügyi bizottsága keddi ülésén.

A testület 19 kormánypárti igen és 6 ellenzéki nem szavazattal találta általános vitára alkalmasnak a javaslatokat, amelyeket tárgysorozatba is vettek. Lázár János előterjesztőként a bizottság ülésén elmondta, a Fidesz ígéretet tett arra tavasszal, hogy ha megnyerik a választásokat, akkor a jó erkölcsbe ütköző és a társadalom igazságérzetét jelentős mértékben sértő végkielégítéseket visszaszerzi az állam. Lázár János közölte: a most hatályos alkotmány nem teszi lehetővé az Alkotmánybíróság álláspontja szerint, hogy ezt a kérdést megoldják, ezért tett javaslatot az alkotmány, illetve az Alkotmánybíróság hatáskörének a módosítására.

Lázár János a tárgyalt javaslatokat azt követően nyújtotta be, hogy az Alkotmánybíróság alkotmányellenesnek nyilvánította és visszamenőleges hatállyal megsemmisítette a 98 százalékos különadót.

  • kapcsolódó anyagok
ALKOTMÁNYJOG
ALKOTMÁNYBÍRÓSÁG
ALKOTMÁNYMÓDOSÍTÁS