Schmitt Pál aláírta a nyugdíjpénztár-választás szabadságáról szóló törvényt, illetve a magánynyugdíjpénztári befizetésekhez kapcsolódó törvénymódosításokról szóló törvényeket

2010.11. 3. Jogi Fórum/ KEH

A köztársasági elnök tegnap aláírta a nyugdíjpénztár-választás szabadságáról szóló törvény, illetve a magánynyugdíjpénztári befizetésekhez kapcsolódó törvénymódosításokról szóló törvényeket.

Az Országgyűlés 2010. október 25-i ülésnapján fogadta el többek között A nyugdíjpénztár-választás szabadságáról szóló törvény (T/1425. számú törvényjavaslat), illetve A magánnyugdíjpénztári befizetésekhez kapcsolódó törvénymódosításokról szóló törvényt (T/1378. számú törvényjavaslat), melyek 2010. október 26-án érkeztek, sürgősségi kérelemmel a Köztársasági Elnöki Hivatalba.

A kihirdetésre megküldött törvényeket – az Alkotmányban előírt határidőn belül – a mai napon a köztársasági elnök aláírta. A Magyar Köztársaság elnöke a jelenlegi helyzetben olyan döntéseket hoz, melyek a magyar emberek, az egész magyar társadalom érdekeit kívánják szolgálni. Schmitt Pál köztársasági elnök levélben arra kérte Kövér Lászlót, hogy mint az Országgyűlés elnöke tolmácsolja nyomatékos kérését az országgyűlési képviselőknek, miszerint haladéktalanul kezdjék meg A nyugdíjpénztár-választás szabadságáról szóló törvény, illetve A magánnyugdíjpénztári befizetésekhez kapcsolódó törvénymódosításokról szóló törvény részletszabályainak kidolgozását.

 

  • kapcsolódó anyagok
JOGALKOTÁS
TÖRVÉNYHOZÁS