Még mindig pénz nélkül a nyári fesztivál károsultjai – per a tisztességtelen jegyértékesítő ellen

2010.11. 3. Jogi Fórum / FEOSZ

A Fogyasztóvédelmi Egyesületek Országos Szövetsége és a Közép-Magyarországi Fogyasztóvédelmi Egyesület bírósághoz fordul annak megállapítása érdekében, hogy a hazai legnagyobb jegyértékesítő utólagosan tisztességtelen módon a fogyasztók hátrányára változtatta meg szerződési feltételeit.

A nyáron elmaradt Part Fesztiválra jegyet, illetve bérletet váltott fogyasztók még mindig nem kaphatták vissza jegyeik, bérleteik vételárát. A fogyasztók legnagyobb számban a Ticketpro Kft-től vásárolták meg jegyeiket a július 28. - augusztus 1. között megrendezendő zenei fesztiválra. A szórakozni vágyókat azonban a mai napig nem kártalanította a Ticketpro Kft., annak ellenére, hogy a jegyek hátoldalán, valamint saját honlapján erre kötelezettséget vállalt.

Sőt a honlapon szereplő tájékoztatást egyoldalúan, utólagos módon megváltoztatta, kiegészítette azzal a feltétellel, miszerint a visszaváltási kötelezettséget csak akkor vállalja, ha azt a „visszaváltáshoz szükséges szerződéses környezet lehetővé” teszi. Ezt megelőzően ilyen kikötés nem szerepelt, hanem egy rendezvény elmaradása esetére a Ticketpro Kft. nemcsak a jegyvisszaváltás lehető leggyorsabb beindítását ígérte, hanem a teljes vételár megtérítését is vállalta azzal, hogy a jegyeket a vásárlás helyszínén, a bejelentéstől, de maximum a koncert dátumától számított 30 napig lehet visszaváltani.

Mindezek miatt a FEOSZ és a KÖFE közérdekű keresetet ad be a bírósághoz annak megállapítása végett, hogy a Ticketpro Kft. tisztességtelen módon változtatta meg általános szerződési feltételeit, valamint annak megállapítása érdekében, hogy fennáll a Ticketpro Kft. helytállási kötelezettsége a jegyek vételárának visszatérítése vonatkozásában.

  • kapcsolódó anyagok
BÍRÓSÁG
FEOSZ