Esküt tettek a Közszolgálati Közalapítvány kuratóriumának tagjai

2010.11. 5. Magyarorszag.hu

Esküt tettek a négy közszolgálati médiumot felügyelő Közszolgálati Közalapítvány kuratóriumának tagjai pénteken a Parlamentben, Jakab István, az Országgyűlés fideszes alelnöke előtt.

A kinevezésről szóló okmányt a médiatanács jelöltjeként Balogh László, a kuratórium elnöke és Ilosvai Gábor, míg a Fidesz delegáltjaként Bencze Izabella, László Miklós és Varga Szilvia, a Jobbik küldöttjeként Silhavy Máté, az LMP delegáltjaként Németh Vladimir, az MSZP részéről Kránitz László írta alá.

Jakab István köszöntő beszédében a tagoknak sikeres munkát kívánva azt mondta: hiszi, hogy a testület minden tagja a legnagyobb odaadással fogja végezni feladatát. Az eseményen Szalai Annamária, a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság elnöke, valamint Mesterházy Attila, az MSZP elnöke gratulált a kinevezett tagoknak és az elnöknek.

Az Országgyűlés október 11-én választotta meg a nyolctagú testület hat tagját. További egy tagot, illetve az elnököt a médiatanács jelölte. A közalapítvány kuratóriuma a törvény szerint már a hat tag megválasztása után megkezdhette működését, de a megalapításról szóló, a médiát és a hírközlést szabályozó egyes törvények módosításáról szóló jogszabály csak kedden jelent meg a Magyar Közlönyben.

A testület elnökének és tagjainak megbízatása az eskütétel után válik hivatalossá. A tagok megbízatása kilenc évre szól. Az elnököt az államtitkári illetmény 65 százalékának, a tagokat annak 40 százalékának megfelelő mértékű tiszteletdíj illeti meg, továbbá költségtérítésre tarthatnak igényt.

  • kapcsolódó anyagok
MÉDIAJOG
ORSZÁGHÁZ