Dr. Fülöp Sándort beválasztották a World Future Council hivatalos tagjai közé

2010.11.15. Jogi Fórum

A World Future Council (WFC) tanácsadói és szakemberei ebben az évben november 4-7. között Hamburgban tartották negyedik évértékelő közgyűlésüket, ahol a résztvevők áttekintették az idei év eredményeit, valamint meghatározták 2011-es munkatervet.

Dr. Fülöp Sándort először kapott meghívást a nemzetközi szervezet tanácskozására. Az idei közgyűlésen kiemelt téma volt a jövő nemzedékek intézményes képviselete. A tagok a négynapos konferencia végén hivatalos szavazással tagnak is megválasztották az ombudsmant, s kifejezték, hogy számítanak a JNOI aktív közreműködésére az elkövetkező években.

A föld jövőjével foglalkozó szervezetnek jelenleg öt különböző kontinensről származó 50 tagja van, köztük kormánytagok, elismert művészek, valamint a civil és az üzleti világ meghatározó személyiségei. A szervezet célja a jövő nemzedékek jogainak védelme, azért, hogy egy egészséges bolygót és egy igazságos társadalmat hagyjanak a következő nemzedékekre.

A WFC egy közhasznú alapítvány, mely adományokból tartja fent magát. Szoros együttműködésben dolgozik civil társadalmi csoportokkal, parlamenti képviselőkkel, kormányokkal, vállalatokkal és különböző nemzetközi szervezetekkel, melyek jogi szempontból vizsgálják a föld jövőjét. A szervezet segít abban, hogy a politikusok tisztában legyenek etikai felelősségükkel, s döntéseiknél figyelembe vegyék azok hatását a jövő generációira.

A WFC egy kormányzatoktól és intézményektől független, non-profit szervezet, ezért politikai szószólói körökben a legmagasabb szintű hitelességet képviseli.

A szervezet öt kiemelt témával foglalkozik. Az idei közgyűlésen a résztvevők részletesen megtárgyalták és az utolsó napon elfogadták a 2011-es munkatervet, melyben a lenti témákban részletesen meghatározták az egyes kutatásokat, állásfoglalások kiadását, valamint a témákhoz kapcsolódó kiemelt nemzetközi eseményeken való részvételt.

* Éghajlat és energia
* Fenntartható ökoszisztémák
* Fenntartható fejlődés
* Igazságos társadalom
* Béke és leszerelés

 

  • kapcsolódó anyagok
KÖRNYEZETVÉDELEM
OMBUDSMAN