Vörösiszap-kármentés - a Miniszterelnökség közleménye

2010.11.18. MTI

A miniszterelnök folyamatos tájékoztatást kér és kap a vörösiszap-katasztrófa utáni kármentesítés és helyreállítás helyzetéről a belügyminisztertől, a honvédelmi minisztertől és a katasztrófavédelmi kormánybiztostól.

Az Újjáépítési Kormányzati Koordinációs Bizottság 44 emberrel folyamatosan a helyszínen tartózkodik, és koordinálja a munkálatokat. Ennek a szervezetnek a vezetője a mai napon egyeztet a petíciót átadók vezetőjével a kérdések pontos tisztázása érdekében.

A helyreállítási munkálatok ugyanis folyamatosak, a Vidékfejlesztési Minisztériumból miniszteri biztos érkezett a helyszínre, és folyamatosan egyeztet a gazdákkal a földcseréről.

A rendszeres egészségügyi mérések eredményeit az egészségügyi államtitkár személyes megbízottja holnap ismerteti a helyiekkel.

Közben pedig folyamatosak a tárgyalások és megállapodás-kötések a károsultakkal, akiknek házait elvitte a vörösiszap. A kártalanítási, helyreállítási munkálatokat állami forrásból bonyolítják, ezután kerül sor a Magyar Kármentő Alapba érkező adományok felhasználására.

  • kapcsolódó anyagok
KÖRNYEZETVÉDELEM
KORMÁNYZAT