Jövő pénteken lesz a 2011. évi költségvetés részletes vitája

2010.11.19. Jogi Fórum

Négynapos ülést tart jövő héten a parlament; pénteken lesz a 2011. évi költségvetési törvényjavaslat részletes vitája, a büdzsét magalapozó törvények általános vitáját hétfőn kezdi az Országgyűlés.

A jövő héten hétfőn, kedden, szerdán és pénteken ülésezik a parlament. Hétfőn kezdődik a 2011. évi költségvetést megalapozó "salátatörvény" általános vitája, ennek időkerete négy óra húsz perc. A vitában felszólalhatna Kopits György, de a Költségvetési Tanács elnöke nem kíván élni a lehetőséggel - közölte Altorjai Anita, az Országgyűlés sajtófőnöke a házbizottság csütörtöki ülése után. A jövő évi büdzsé részletes vitájának időkerete pénteken tíz óra.

Jövő hétfőn a parlament megválasztja a MÁV Zrt. gazdasági helyzetét vizsgáló parlamenti bizottság tagjait. A Fidesz később közli jelöltjei nevét, az MSZP Göndör Istvánt, a Jobbik Korondi Miklóst, a KDNP Spaller Endrét, az LMP Jávor Benedeket javasolja a testületbe.Hétfőn lesz a jogalkotásról, illetve a jogszabályok előkészítésében való társadalmi részvételről szóló törvényjavaslatok zárószavazása.

Kedden és szerdán törvényjavaslatok vitája zajlik majd a Házban: kedden kezdődik egyebek közt a büntető tárgyú, a naptári napban való határidő-számítással összefüggő, illetve az állami tulajdonú szakosított pénzintézetekre vonatkozó, valamint a nemzeti adatvagyon körébe tartozó állami nyilvántartások fokozottabb védelméről szóló törvényjavaslatok általános vitája.

Szerdán az egészségügyi tárgyú törvények módosításának vitáját kezdi el a Ház.

  • kapcsolódó anyagok
ORSZÁGHÁZ
JOGALKOTÁS
KORMÁNYZAT
KÖLTSÉGVETÉS