APEH-ellenőrzés egy kártyateremben

2010.11.22. Jogi Fórum

2010. november 19-én este az APEH munkatársai engedély nélküli szerencsejáték szervezésével kapcsolatos ellenőrzést végeztek.

A Lurdy Házban – rendőrségi biztosítás mellett – lezajlott akcióban csaknem 30 versenyrendszerű és készpénzes játékra alkalmas pókerasztalon folyt a játék. Az átfogó ellenőrzés során meghallgatták az ott-tartózkodó személyeket, továbbá megvizsgálták, illetve lefoglalták a kártyateremben található különböző bizonylatokat és tárgyi eszközöket.

A Szerencsejáték Felügyeleti Főosztály munkáját segítették a Kiemelt Ügyek Igazgatóságának információtechnológiai szakemberei is, akik a helyszínen talált számítógépeket vették górcső alá, a Vám- és Pénzügyőrség munkatársai pedig jövedéki ellenőrzést tartottak.

Az ellenőrzés kiemelt célja volt az illegális szerencsejáték-szervezői tevékenység visszaszorítása, és ezzel párhuzamosan az engedély birtokában végzett tevékenységek támogatása. Az adóhatóság minden tudomására jutott esetben megteszi a szükséges intézkedéseket az illegális szerencsejáték-szervezői tevékenység feltárására és szankcionálására.

  • kapcsolódó anyagok
APEH
SZERENCSEJÁTÉK
VPOP