29 milliárd forintból gazdálkodhat jövőre a médiahatóság

2010.12.11. www.magyarorszag.hu

A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) 29,3 milliárd forintból, a médiatanács 194,4 millió forintból gazdálkodhat jövőre.

A parlament számvevőszéki és költségvetési bizottságának indítványát a kormánypártok támogatásával fogadták el a képviselők.

A 29,3 milliárd forintból a legnagyobb tételt, több mint 22 milliárd forintot a hírközlési terület várható bevételei képezik. A médiahatóság mintegy kétmilliárd forintos hozzájárulást kap a költségvetésből, további 5 milliárd forint bevétele pedig az általános forgalmi adóból származhat.

A médiatanács működése 194,4 millió forintba kerül jövőre, ezt egészében a központi költségvetés fedezi. Ugyanakkor a médiatanács 5,4 milliárd forint bevételre tesz szert az általa kiszámlázott, de véglegesen a műsorszolgáltatási alapot illető műsorszolgáltatási és pályázati díjakból.

A Műsorszolgáltatás Támogató és Vagyonkezelő Alap 63,1 milliárd forintból gazdálkodik 2011-ben. A legnagyobb tétel - 58,7 milliárd forint - az állam által átvállalt üzemben tartási díjbevétel; ebből 45,2 milliárd forintot a közszolgálati médiaszolgáltatóknak és a nemzeti hírügynökségnek utalnak tovább. 

  • kapcsolódó anyagok
MÉDIAJOG
JOGALKOTÁS
KORMÁNYZAT