Az alapelvekben nincs vita a rektorokkal

2010.12.13. MTI

A Magyar Rektori Konferencia (MRK) 12 oldalas véleményt juttatott el a Nemzeti Erőforrás Minisztérium Oktatásért Felelős Államtitkárságának az új felsőoktatási törvény koncepciójáról.

Az elküldött anyag bevezetőjében az alábbi megállapítások olvashatók:

A koncepció tervezet összességében pozitív és a minőség irányában mutató elgondolásokat foglal össze, amelynek főbb elemeit az MRK vitára érdemesnek tartja. A Magyar Rektori Konferencia támogatja az átláthatóbb szabályozást, kiszámíthatóságot és javuló minőséget ígérő új felsőoktatási törvény megalkotását.

A grémium jelzi, hogy a koncepció több részlete még finomításra, pontosításra szorul. Javasolják, és kérik, hogy a társadalmi vita során keletkezett értékes hozzászólások, vélemények felhasználásával elkészülő módosított koncepcióról ismételten tárgyaljanak.

A Magyar Rektori Konferencia a koncepció kidolgozásának további fázisaiban is rendelkezésre áll és szakmai javaslataival segíti az új felsőoktatási törvény kidolgozását.

A NEFMI Oktatásért Felelős Államtitkársága megállapodott a Magyar Rektori Konferencia elnökével arról, hogy a további részletpontokat kidolgozó munkabizottságokba az MRK egy-egy tagot delegál.

  • kapcsolódó anyagok
FELSŐOKTATÁS
JOGALKOTÁS
KORMÁNYZAT