Jóváhagyta az Európai Bizottság kedden a korlátozott exportforgalmú kis- és középvállalkozások számára nyújtott magyar exporthitel-biztosítási támogatási program meghosszabbítását. Az új jóváhagyás 2011 végéig érvényes.

Ugyancsak meghosszabbította az “uniós kormány” a dán, finn és német rövid lejáratú exporthitel-biztosítási támogatási programok jóváhagyását.

A bizottság valamennyi esetében megállapította, hogy “az intézkedések megfelelnek a jelenlegi pénzügyi és gazdasági válságban a finanszírozási lehetőségek elérésének támogatására irányuló állami támogatási intézkedésekre vonatkozó ideiglenes keretszabályban meghatározott feltételeknek”.

“Dánia, Finnország, Németország és Magyarország nemrégiben olyan, a bizottság által is elfogadott bizonyítékot szolgáltatott, amely azt igazolja, hogy bizonyos piacok esetében a rövid lejáratú exporthitel-biztosítási fedezet a magánpiacokon még mindig nem áll rendelkezésre” – fogalmazott a közlemény.
Hozzátette: a támogatási programok ideiglenes meghosszabbításának engedélyezésére ugyanolyan feltételek mellett került sor, mint a 2010 végéig működő támogatási programok esetében.