A GVH megszüntette a termőföld-és ingatlan értékbecslési piacon kartellgyanú miatt indított eljárását

2011.01.17. Jogi Fórum/ GVH

A Gazdasági Versenyhivatal az A.N.Z.S.Ó. 2001 Szolgáltató és Kereskedelmi Kft, az FHB Ingatlan Zrt., a Landimpex Szolgáltató és Tanácsadó Kft. és a Pátria CONSULT Gazdasági Tanácsadó és Vagyonkezelő Zrt. ellen gazdasági versenyt korlátozó megállapodás tilalmának feltételezett megsértése miatt 2010. június 15-én indított eljárását megszüntette.

A versenyhivatal annak a kivizsgálására indított eljárást, hogy a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. által a 2009. és 2010. években termőföld és ingatlan értékbecslésre kiírt közbeszerzési eljárásokban az FHB Ingatlan Zrt. és a tőle független, de vele termőföld, illetve ingatlan értékbecslés kapcsán 2009-ben szerződésben álló vállalkozások megállapodtak az adott közbeszerzés nyerteseiről, ajánlati árairól és a szereplők alvállalkozóként történő foglalkoztatásáról.

A GVH az eljárás megindítását követően előzetes értesítés nélküli helyszíni szemlét tartott az érintett vállalkozásoknál.

A versenyhivatal rendelkezésére álló elektronikus adatállományok és írásos dokumentumok feldolgozását, valamint a meghallgatásokon elhangzottak kiértékelését követően a GVH megállapította, hogy a feltételezett törvénysértés nem bizonyítható, és az eljárás további folytatásától sem várható annak bizonyítása, ezért az eljárást megszüntette.

  • kapcsolódó anyagok
KÖZBESZERZÉS
VERSENYJOG
GVH