A kis- és középvállalkozások (kkv) helyzetbe hozásának fontosságát hangsúlyozták magyar képviselők az Európai Unió versenypolitikájáról az Európai Parlament strasbourgi plenáris ülésén csütörtökön lefolytatott vitában.

Herczog Edit (MSZP) felszólalásában úgy vélte: “Európa gazdasági növekedése a GDP és a foglalkoztatás gerincét adó kkv-k helyzetbe hozásán múlik, ezért a kis- és középvállalkozások számára segítséget nyújtó, és hasznos versenyszabályokat kell megfogalmazni, különös tekintettel a közbeszerzésekre”. Hozzátette: kategorikusan nem szabad megengedni, hogy a protekcionista gazdasági beavatkozások kiszorítsák az egészséges versenyből az innovatív kkv-ket.
A versenyszabályok érvényesítésének elmulasztása csak mélyíti és elnyújtja a válságot – emelte ki Herczog Edit a témáról kiadott közleménye szerint.

Pelczné Gáll Ildikó (Fidesz) szintén azt hangsúlyozta, hogy “a kis- és középvállalkozások szerepe megkerülhetetlen az európai gazdaság számára, a foglalkoztatás növelése érdekében ezért az uniós versenypolitikában a kkv-kra különös figyelmet kell fordítani”. Kiemelte, hogy a valamennyi ágazatban érvényesülő, egyenlő versenyfeltételekre épülő uniós versenypolitika a foglalkoztatás növelésének előfeltétele, ezért a munkahelyteremtés érdekében a területen nagyobb koordinációra van szükség.