A Médiatanács folytatja a szakmai konzultációt

2011.02. 2. Jogi Fórum

A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság és a Médiatanács szakértői kötetlen konzultáción fogadták az elektronikus műsorszolgáltatók képviselőit, hogy közösen vitassák meg az új médiaszabályozás szolgáltatókat érintő aktuális kérdéseit. Az egyeztetés résztvevői megállapodtak abban, hogy a közeljövőben tematikus, szakmai tanácskozások keretében folytatják a párbeszédet.

A januárban megkezdett konzultációsorozatra első alkalommal a nyomtatott és internetes sajtó, ezúttal pedig az elektronikus szolgáltatók képviselői kaptak meghívást. A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóságot a szolgáltatókkal napi kapcsolatban álló szakterületek vezetői képviselték, dr. Kollarik Tamás és dr. Koltay András pedig a Médiatanács képviseletében vett részt a keddi megbeszélésen.

A konzultáción a hatósági szakterületek működésének bemutatása és az egyes területeket érintő legfontosabb változások felvázolása után a médiaszolgáltatók képviselői tehették fel kérdéseiket az új médiaszabályozással kapcsolatban, akik kifejtették, hogy jogkövető magatartásra törekednek, ezért hasznosnak találják az egyezetéseket, ahol megismerhetik a jogalkalmazó hatóság álláspontját is.

Az új szabályozásból adódó változások természetesen számos újdonságot és a gyakorlati alkalmazásra vonatkozó kérdést vetettek fel. A hatóság és a tanács szakértői nyitottak arra, hogy a felmerülő kérdésekről partnerként folytassanak további konzultációkat az érintettekkel. Ahogy azt dr. Kollarik Tamás az egyeztetés végén megfogalmazta: „a Médiatanács nyitott, partner szervezetként kíván együttműködni a média képviselőivel, akikkel a konkrétabb területeket érintő szektorális, illetve tematikus megbeszélések folytatását kezdeményezi.”

  • kapcsolódó anyagok
MÉDIAJOG