Tanúmeghallgatásokkal folytatódik ma a 2009. novemberi pécsi egyetemi lövöldözés vádlottjának pere a Baranya Megyei Bíróságon.

“A bíróság öt tanú kihallgatását tervezi, köztük a vádlott szüleiét, akik kötelesek ugyan megjelenni a büntetőtanács előtt, közeli hozzátartozókként azonban nem kötelesek vallomást tenni” – mondta Hajdu István bíró, a bíróság szóvivője az MTI-nek.

Hozzátette: a tárgyaláson levetítik azokat a felvételeket, melyeket az egyetem biofizikai intézetének kamerái rögzítettek a bűncselekményről.

Hajdu István szólt arról is, hogy a bíróság helyt adott a védői indítványnak és bevonja a perbe azokat a szakértőket, akik szerint G. Ákos a tett elkövetésének idején – az eddig meghallgatott pszichiáterek és pszichológus álláspontjával ellentétben – nem enyhe, hanem súlyos fokban volt korlátozva cselekedetei súlyának felismerésében.

A korábbi és az új szakértőket nem pénteken, hanem egy későbbi időpontban hallgatják meg.
Az ügyészség előre kitervelten, több emberen, sok ember életét veszélyeztetve elkövetett emberölés bűntettének kísérletével vádolja G. Ákost a tavaly decemberben kezdődött büntetőperben.

A vádirat szerint a 24 éves gyógyszerészhallgató 2009. november 26-án a Pécsi Tudományegyetem biofizikai intézetében pisztollyal megölte 19 éves csoporttársát, három embert pedig súlyosan megsebesített.