Szakértői szintű egyeztetés kezdődik Brüsszelben az Európai Bizottság és a magyar kormány között a médiatörvényről.

Az egyeztetést a magyar kormány javasolta, azt követően, hogy elküldte válaszlevelét az Európai Bizottságnak a testület médiatörvénnyel kapcsolatos aggályaira. Az Európai Bizottságnak a médiatörvénnyel kapcsolatos aggályaira reagáló válaszlevelében Navracsics Tibor miniszterelnök-helyettes, közigazgatási és igazságügyi miniszter azt írta: a kormány elkötelezett amellett, hogy a magyar médiaszabályozás minden tekintetben megfeleljen az uniós jog által támasztott követelményeknek.
Az Európai Bizottság január 21-én küldte el a magyar hatóságoknak azt a levelet, amelyben a médiatörvénnyel kapcsolatos aggályait fejtette ki, választ kérve azokra.

Kovács Zoltán
kormányzati kommunikációért felelős államtitkár múlt hétfőn közölte: az “üzengetések és félreértések” elkerülésére személyes, szakértői szintű egyeztetést javasol a médiatörvény ügyében a magyar kormány az Európai Bizottságnak. A megbeszélésen mind magyar, mind uniós részről kizárólag szakértők vesznek majd részt.

Az államtitkár szombaton az MTI-nek azt mondta, ha a szakértői egyeztetések végeztével is szükség van a médiatörvény pontosítására, módosítására, akkor természetesen megteszik. Az esetleges változtatásnak a kormány lenne az előterjesztője, és akár már az Országgyűlés tavaszi ülésszakának elején “túl lehetne rajta jutni” – fogalmazott Kovács Zoltán.