A napirenden szerepel a Magyar Nemzeti Bankról szóló törvény módosításáról szóló törvényjavaslat részletes vitája is. Az előterjesztés szerint az Országgyűlés gazdasági bizottságának javaslata alapján a parlament választaná meg és menthetné fel a jövőben a monetáris tanács úgynevezett külsős tagjait. A tanács jelenlegi előírások szerinti tagjainak megbízatása február 28-án jár le.

A képviselők a Nyugdíjreform és Adósságcsökkentő Alappal, valamint a szabad nyugdíjpénztár-választás lebonyolításával összefüggő törvények módosításáról szóló törvényjavaslat részletes vitájával zárják mai munkájukat.

A fideszes Selmeczi Gabriella képviselői önálló indítványa értelmében – mint azt előterjesztése hétfői, parlamenti ismertetésekor a fideszes politikus elmondta – átvilágíthatja az állami nyugdíjrendszerbe visszatérők megtakarításait a Kormányzati Ellenőrzési Hivatal (Kehi), amelynek feladata mindenekelőtt az átadás-átvétel ellenőrzésére terjedne ki, vagyis arra, hogy a Nyugdíjreform és Adósságcsökkentő Alapba visszatérő vagyon “valójában annyi-e, amennyi”. A Kehi visszamenőlegesen is vizsgálhatná, hogy a magánnyugdíjpénztárak miként fektették be korábbi tagságuk vagyonát, illetve milyen kiadásokra fordították a működési költség címén felvett milliárdokat – mondta expozéjában Selmeczi Gabriella.