Kabátba belevarrt fegyverek Röszkén

2011.03.28. Jogi Fórum/ NAV

A röszkei Határkirendeltségen jelentkezett belépésre a csütörtökön egy osztrák honosságú autóbusz utasaként egy szintén osztrák állampolgárságú férfi.

A pénzügyőrök az utasokat nyilatkoztatták, majd kockázatelemzés alapján a járművet félreállították tételes vámvizsgálat céljából. A szigorított ellenőrzés során a pénzügyőröknek gyanússá vált egy idegesen viselkedő osztrák férfi. A szokatlan viselkedés oka hamar kiderült, hiszen az utas kabátjából – abba belevarrva – 5 db – az előzetes szakértői vélemény alapján – átalakított gáz és riasztófegyver -, valamint 70 db éles lőszer került elő.

A pénzügyőrök a fegyvereket, valamint töltényeket lefoglalták, valamint az osztrák férfi ellen engedély nélküli, engedély kereteit túllépő behozatallal, kivitellel, átszállítással elkövetett lőfegyverrel, lőszerrel visszaélés bűntett megalapozott gyanúja miatt feljelentést tettek a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitánysághoz.

A Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztályának munkatársai a 20 esztendős férfit gyanúsítottként hallgatták ki, majd ezt követően őrizetbe vételére került sor.

Az eljárás szakértő bevonásával a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányságon folyamatban van.

  • kapcsolódó anyagok
APEH
NAV
VPOP