A rendvédelmi, a honvédelmi és a köztisztviselői/kormánytisztviselői szakszervezetekkel történt 2011. május 6-ai konzultáción történtekről

2011.05. 9. Jogi Fórum/ Magyarorszag.hu

A Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium, a Belügyminisztérium és a Honvédelmi Minisztérium vezetésének meghívására egyeztetésre került sor a rendvédelmi, a honvédelmi és a köztisztviselői/kormánytisztviselői szakszervezetekkel.

Az ülés az egyeztetési folyamat első lépése, amelynek keretében a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium képviselője, dr. Gál András Levente tájékoztatta a szakszervezeteket a Kormány azon szándékáról, amely szerint átjárható egységes alapelvek szerinti közszolgálati életpálya-modell kialakítását tervezi, melynek része a nyugdíjrendszer felülvizsgálata.

Az egységes közszolgálati életpálya-modell kialakításának kereteit a Széll Kálmán Terv, a Széchenyi Terv, valamint az új Alaptörvény határozzák meg.

A kormányzati oldal tájékoztatta a szakszervezeteket a tervezett ütemezésről, eszerint 2011. június 10-én a névadó születésnapján lesz közzétéve egy közigazgatás-fejlesztési stratégia a Magyary Program, amelynek egyik eleme a személyi állományra vonatkozó életpálya program, továbbá a Széll Kálmán Terv szerint július 1-jéig elkészül az új közszolgálati életpálya-modell rendszer.

A kormányzati oldal biztosította a szakszervezeteket a további egyeztetési szándékáról, továbbá hangsúlyozta, hogy a nyugdíjrendszert érintő változások, valamint az életpálya-program kialakítása a Széll Kálmán Terv keretei között valósul meg.

  • kapcsolódó anyagok
KÖZIGAZGATÁS
KORMÁNYZAT
RENDŐRSÉG