Bántalmazással gyanúsítják a Váci Fegyház és Börtön két felügyelőjét

2011.05.13. MTI

A Váci Fegyház és Börtön parancsnoka két felügyelő ellen tett feljelentést bántalmazás hivatalos eljárásban gyanúja miatt; az ügyet a katonai ügyészség vizsgálja - közölte a Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnokságának osztályvezetője csütörtökön az MTI-vel.

Szalai Tímea azokra a sajtóhírekre reagált közleményében, amelyek szerint a váci börtönőrök súlyosan bántalmazták azt a dunakeszi tanárt, aki kiskorú többrendbeli veszélyeztetése miatt került előzetes letartóztatásba.

A Blikk írása, illetve a cikket idéző index.hu szerint T. Gábor dunakeszi tanárt megverték, bal karját eltörték a váci fegyintézetben, ahol előzetes letartóztatását töltötte. A lap úgy tudja: a férfit az őrök séta ürügyén megbilincselték, ezután lelökték a lépcsőn, majd bántalmazták. Ellátást csak másnap kapott. Támadói aláírattak vele egy papírt, hogy sérüléseit azért szerezte, mert még nem szokott hozzá a bilincs viseléséhez - olvasható egyebek mellett a Blikkben.

Szalai Tímea a közleményében azt írta: "az eseményben érintett fogvatartottat civil egészségügyi intézményben történt ellátása után, a rendelkezési jogkör gyakorlójának engedélyével átszállították egy másik büntetés-végrehajtási intézetbe".

  • kapcsolódó anyagok
BÍRÓSÁG
BÜNTETŐELJÁRÁS
ÜGYÉSZSÉG
BÜNTETÉS-VÉGREHAJTÁS