Munka törvénykönyve - Ha szükségesnek látja, a Fidesz is kezdeményez módosítást a tervezeten

2011.07.27. MTI

A Fidesz országgyűlési frakciója a Nemzetgazdasági Minisztérium munkaanyagának tekinti a munka törvénykönyve módosításának tervezetét, és ha szükségesnek tartja, változtatásokat kezdeményez azon - mondta Kara Ákos képviselő kedden sajtótájékoztatón.

A kormánypárti frakció az elkövetkezendő hetekben tárgyalja meg a tervezetet, és ezt követően teszi meg javaslatát annak módosítására - tette hozzá a politikus, aki társadalmi vitát tart szükségesnek a változtatásokról.

Kara Ákos hangsúlyozta: a munkavállalói biztonság, a munkaadói háttér biztosítása, valamint a rugalmas munkaerőpiac egymást feltételező elvek, amelyek egyaránt szükségesek ahhoz, hogy új munkahelyek jöjjenek létre az országban. A képviselő szerint azért szükséges a jelenleg hatályos jogszabály módosítása, mert az 1992-ben született törvény mára idejétmúlttá vált, a gazdasági környezet jelentősen átalakult azóta.

A Nemzetgazdasági Minisztérium múlt pénteken közzétett, az ellenzéki pártok által bírált jogszabály-tervezete szerint változna a rendkívüli munkavégzés kifizetése, a szabadság kiadása, a munkaviszony megszüntetésével kapcsolatos szabályozás, és megszűnnének a felmondási tilalmak is.

  • kapcsolódó anyagok
MUNKAJOG