A bankszövetségben munkacsoport vizsgálja az önkormányzati hitelek helyzetét

2011.08. 4. MTI

A Magyar Bankszövetség már hónapokkal ezelőtt létrehozott egy munkacsoportot, hogy vizsgálja meg az önkormányzati hitelek kérdését, és a testület rövidesen beszámol a munkájáról - mondta a Kossuth Rádió reggeli műsorában a bankszövetség főtitkára.

Kovács Levente szerint elméleti lehetőség, hogy az önkormányzati hitelek tőketörlesztésének elkezdését egy évvel elhalasszák, de van más lehetőség is.

Gémesi György, a Magyar Önkormányzatok Szövetségének elnöke szerdán levélben fordult a miniszterelnökhöz, amelyben Orbán Viktor közbenjárását kérte a bankoknál, hogy a svájci frank árfolyamának megugrása miatt halasszák el egy évvel az önkormányzati hitelek tőketörlesztését.

Kovács Levente kifejtette: az egyes önkormányzatok különféle problémákkal küzdenek, más és más az eladósodottságuk mértéke, ezért a megoldás módja sem lehet egységes.

"Minden önkormányzatnak, amelynek problémája van, le kell ülnie tárgyalni a saját bankjával. Ha találnak megoldást, akkor nincs miről beszélni, ha nem találnak, akkor érdemes közösségi problémakezelési elveket kidolgozni" - jelentette ki a főtitkár. A bankszövetség nyitott ezekre a megbeszélésekre - tette hozzá.

 

  • kapcsolódó anyagok
PÉNZÜGYI JOG
PÉNZÜGYI SZEKTOR