Létrejöttek az előadóművészeti bizottságok

2011.08.26. MTI

A nemzeti erőforrás miniszter döntött az előadóművészeti bizottságok létszámáról és összetételéről. A testületek névsorát csütörtökön hozta nyilvánosságra a kormányzati portálon a szaktárca.

Az előadóművészeti törvény augusztus 18-án hatályba lépett módosítása alapján Réthelyi Miklós miniszter kedden döntött a színházművészeti, táncművészeti, valamint zeneművészeti bizottság létszámáról és összetételéről - olvasható a kormany.hu-n.

A Nemzeti Erőforrás Minisztérium Kultúráért Felelős Államtitkárságának közleménye szerint a felálló új grémiumok a jogszabály értelmében a nemzeti erőforrás miniszter véleményező, javaslattevő és döntés-előkészítő testületei lesznek.

A színházművészeti bizottságba Dobay Dezső rendező, Fekete Péter rendező, Novák János zeneszerző-rendező, Vasvári Csaba színművész és Vidnyánszky Attila rendező kapott felkérést.

A táncművészeti bizottság tagjai Kiss János balettművész, Kovács Gerzson Péter táncművész-koreográfus, valamint Mihályi Gábor táncművész-koreográfus lesznek.

A zeneművészeti bizottság tagjainak Herboly Domonkos zenetanárt, kamaraművészt, Igric György koncertszervezőt és Kesselyák Gergely karmestert kérte fel a miniszter.

Mint a közlemény emlékeztet, tevékenységük során a bizottságok többek között kidolgozzák a költségvetést meghatározó felosztási szabályzatot, javaslatot tesznek a nemzeti és a kiemelt előadóművészeti szervezetek körére, előzetesen véleményt nyilvánítanak a minisztérium által megkötendő közszolgáltatási szerződésekről, meghívásos pályázat kiírását kezdeményezhetik, továbbá közreműködnek a pályázatok elbírálásának alapjául szolgáló minőségbiztosítási szempontrendszer szakmai előkészítésében.
 

  • kapcsolódó anyagok
KORMÁNYZAT