Cozma-ügy - Körözést adtak ki a negyedrendű vádlott ellen

2011.08.31. MTI

Körözést adott ki a rendőrség a Cozma-ügy negyedrendű vádlottja ellen, aki lakhelyelhagyási tilalom alatt áll - erősítette meg az MTI értesülését szerdán a rendőrség.

Horváth Katalin Fanni, a Budapesti Rendőr-főkapitányság szóvivője röviden annyit közölt, a hatóság keresi a férfit, aki kedden tűnt el.

A Cozma-ügyben első fokon eljáró Veszprém Megyei Bíróság Pál Gáborral szemben lakhelyelhagyási tilalmat rendelt el júniusi ítéletében, amelyben kimondta: a vádlott bűnös társtettesként elkövetett testi sértés bűntettének kísérletében, ezért ötéves börtönbüntetést szabtak ki rá.

A bíróság június 23-án hozott nem jogerős ítéletében életfogytig tartó fegyházra ítélte a Cozma-gyilkosság első- és másodrendű vádlottját, Raffael Sándort és Németh Győzőt. A harmadrendű vádlott, Sztojka Iván húsz év fegyházbüntetést kapott.

Marian Cozmát, az MKB Veszprém és a román kézilabda válogatott tagját 2009. február 8-án hajnalban gyilkolták meg a veszprémi Patrióta lokál előtt. A segítségére siető sporttársait, a szerb Zarko Sesumot és a horvát Ivan Pesicet életveszélyesen megsebesítették.

  • kapcsolódó anyagok
BÍRÓSÁG
BÜNTETŐELJÁRÁS
BÜNTETŐJOG
RENDŐRSÉG