Egy hónapon belül kerül az Országgyűlés elé a THM-et maximáló törvény

2011.09.19. MTI

A teljes hiteldíj mutatót (THM-et) 30 százalékban maximáló miniszterelnöki bejelentésből egy hónapon belül lesz csak törvényjavaslat, mivel Navracsics Tibor igazságügyi és rendészeti miniszter vizsgálatot javasol.

A teljes hiteldíj mutatót (THM-et) 30 százalékban maximáló miniszterelnöki bejelentésből egy hónapon belül lesz csak törvényjavaslat, mivel Navracsics Tibor igazságügyi és rendészeti miniszter javasolta annak megvizsgálását, hogy az éven belüli hitelekre, illetve a hitelkártya szolgáltatásokra is vonatkozzon-e a THM plafon - mondta Rogán Antal a parlament gazdasági bizottságának elnöke, a bizottság hétfői ülésén Budapesten.

A bizottság egyhangúlag támogatta a pozitív adóslista létrehozását kezdeményező törvényjavaslat általános vitára bocsátását, viszont a végtörlesztésről szóló törvényjavaslat általános vitára alkalmasságáról való szavazásnál az MSZP-s képviselők tartózkodtak, az LMP-s képviselők pedig egyik szavazásnál sem voltak jelen. A kormánypárti képviselők mindkét javaslatra igent mondtak.
 

  • kapcsolódó anyagok
JOGALKOTÁS
KORMÁNYZAT