Huszonhat határsértőt fogtak el Röszke közelében a rendőrök

2011.09.21. MTI

Huszonhat határsértő próbált bejutni a schengeni övezetbe a röszkei autópálya-határátkelő térségében szerdára virradóra a zöldhatáron keresztül, a rendőrök egy szerb embercsempészt is elfogtak – közölte Szenti Szabolcs, a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője.

Mórahalom külterületén a hajnali órákban állítottak meg a járőrök öt pakisztáni állampolgárt, akik a zöldhatáron keresztül érkeztek Magyarországra. Mivel felmerült a gyanú, hogy csak a csoport egy részét fogták el, átkutatták a környéket, s további hét pakisztáni állampolgárt sikerült előállítani – közölte a százados.
A röszkei átkelő közvetlen közelében a stabil hőkamera jelzése alapján tartoztattak föl egy nagyobb csoportot a rendőrök. Az illegális migránsok egy része szétszaladt, de a járőröknek 14 afgán állampolgárt és egy szerb embercsempészt sikerült elfogniuk – tudatta a szóvivő.
A határsértők közül hárman korábban már megpróbáltak illegálisan bejutni a schengeni övezetbe, ezért velük szemben büntetőeljárás indult, csakúgy mint az őket segítő szerb embercsempész ellen.