Önkormányzati tanácsokat ad a kormánynak a Valutaalap

2011.10.17. Jogi Fórum/ Magyarorszag.hu

A Nemzetközi Valutaalap (IMF) Magyarországon tárgyaló szakértői az önkormányzati rendszer nemzetközi tapasztalatait tekintik át partnereikkel - közölte a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM).

Az IMF-szakértők szakmai tanácsokat adnak térítésmentesen, a nemzetközi pénzügyi szervezet forrásnyújtási tevékenységétől függetlenül.

A partnerek a kormányzati szintű, valamint egyes önkormányzatokkal, továbbá az önkormányzati szövetségekkel és a téma szakértőivel folytatott megbeszélések során az önkormányzati rendszer átalakításának nemzetközi tapasztalatait tekintik át - közölte az NGM. A tárca Magyarország önkormányzati rendszerének átfogó átalakítása keretében, a kapcsolódó kormányzati és parlamenti döntések megalapozása érdekében merít az egyes nemzetközi szervezetek tapasztalataiból is. Az IMF a költségvetési politikák területén - hasonlóan más nemzetközi intézményekhez, mint például az OECD - igen értékes tudásbázissal rendelkező szervezet, amelynek tapasztalatait tagként Magyarország a többi tagországhoz hasonlóan igénybe veszi - áll az NGM közleményében.

  • kapcsolódó anyagok
PÉNZÜGYI JOG
ÖNKORMÁNYZATOK
PÉNZÜGYI SZEKTOR