Szabadlábra helyezték az uzsorázás gyanúja miatt Tiszavasváriban őrizetbe vett férfit

2011.10.25. MTI

A gyanúsított a végzés indokolása szerint január óta összesen tizenhárom, nehéz anyagi helyzetben lévő embernek ajánlott fel, majd adott át kisebb-nagyobb összegű kölcsönöket - ismertette Nyakó Zsuzsanna.

A férfi a sértettekkel - azok nehéz helyzetét kihasználva - különösen aránytalan ellenszolgáltatást jelentő pénzkölcsönre és élelmiszerek hitelbe történő megvásárlására kötött megállapodást. A kölcsönöket egy hónap elteltével ötven százalékos kamattal növelve kellett visszaadni a férfinak, aki az élelmiszerekért is többszörös árat követelt vissza az átvételt követő hónapban. A kölcsönök törlesztésének a befejezése után a gyanúsított a tartozásokat továbbra is létező tartozásként tartotta nyilván. A férfit október 19-én vették őrizetbe a rendőrök.

Nyakó Zsuzsanna közölte: a gyanúsított személyi körülményeit, életvezetését megvizsgálva nem merült fel adat arra vonatkozóan, hogy a férfi újabb bűncselekményt követne el, ezért a bíróság elutasította az előzetes letartóztatás elrendelésére irányuló ügyészi indítványt és a személyi szabadságot korlátozó enyhébb kényszerintézkedés alkalmazását sem tartotta indokoltnak. 

  • kapcsolódó anyagok
BÍRÓSÁG