Az Európai Bizottság a kkv-kat a feltörekvő piacok felé akarja fordítani

2011.11. 9. MTI

Az Európai Bizottság, az unió legfőbb javaslattevő-végrehajtó intézménye - szerdán közzétett állásfoglalásában - azt szorgalmazta, hogy az európai kis- és középvállalkozások (kkv-k) jobban használják ki a gyorsan növekvő, feltörekvő piacokban rejlő lehetőségeket, például Kínában, Indiában, Oroszországban vagy akár a délkelet-ázsiai és a latin-amerikai régióban.

Az állásfoglalás szerint "ez a válságból való kilábalás nyitja".

Az uniós kkv-knek csupán 13 százaléka folytat kereskedelmi tevékenységet, rendelkezik befektetésekkel, illetve működik együtt egyéb formában külföldi partnerekkel az unión kívüli nemzetközi színtéren. A brüsszeli bizottság ezért olyan koherens és hatékony uniós stratégia kialakításán dolgozik, amely támogatást nyújt a kkv-knak a nemzetközi piacokon.

A kitűzött cél eléréséhez vezető út lehet az állásfoglalás szerint a vállalkozástámogatási szolgáltatások megerősítése, a koordináció erősítése és a már meglévő források, mint például az Enterprise Europe Network igénybe vétele. Ezáltal a kkv-k könnyebben hozzájuthatnak az új piacokra jutást és a megfelelő helyi partnerek megtalálását megkönnyítő információkhoz és támogatáshoz.

  • kapcsolódó anyagok
EURÓPAI UNIÓ JOGA
EURÓPAI BIZOTTSÁG
EURÓPAI UNIÓ