Vádat emeltek az NNI volt régiós vezetője ellen

2011.11.14. MTI

Befejeződött a nyomozás, vádat emeltek a Nemzeti Nyomozó Iroda (NNI) Dél-Dunántúli Régiójának volt vezetője ellen folytatólagosan elkövetett jogosulatlan titkos információgyűjtés bűntette, 15-rendbeli, részben folytatólagosan elkövetett hivatali visszaélés bűntette, valamint más köztörvényi és katonai bűncselekmények elkövetése miatt - közölte a nyomozást lefolytató Kaposvári Katonai Ügyészség hétfőn az MTI-vel.

Bögöly Gyula, az ügyészség sajtószóvivője közleményében tudatta, hogy a rendőr alezredes elleni vádiratot a Somogy Megyei Bíróság katonai tanácsához nyújtották be.

Váradi Csaba régiós vezető szolgálati viszonyát - fegyelmi eljárás megindítása és büntetőfeljelentés megtétele mellett - ez év januárjában az NNI igazgatója függesztette fel.

Az akkor minősített - leggyakrabban államtitokkal kapcsolatban elrendelt - eljárás keretében megindított, majd többször meghosszabbított nyomozás során az alezredest gyanúsítottként először júliusban hallgatták ki.

Az MTI kérdésére, hogy pontosan mivel gyanúsítják Váradi Csabát, korábban Bögöly Gyula azt mondta: erről nem adhat felvilágosítást, a gyanúsításra vonatkozó információkat ugyanis 40 évre titkosították.
 

  • kapcsolódó anyagok
BÍRÓSÁG
BÜNTETŐELJÁRÁS
BÜNTETŐJOG
ÜGYÉSZSÉG
RENDŐRSÉG