A jövő héten véglegesíti a Ház a 2012-es adótörvényeket

2011.11.17. MTI

Az Országgyűlés jövő heti négynapos ülésén tart zárószavazást a jövő évi adótörvényekről, valamint a mozgóképről, a megyei önkormányzatok konszolidációjáról, illetve az igazságszolgáltatási reform részét képező, a bíróságot és az ügyészséget érintő előterjesztésekről - tájékoztatta a házbizottság csütörtöki ülését követően Altorjai Anita az MTI-t.

Az Országgyűlés sajtófőnöke elmondta, folytatódik a köznevelési és az önkormányzati törvényjavaslat általános vitája, csütörtökön pedig megkezdődik a nemzeti szakképzésről szóló előterjesztés parlamenti tárgyalása.

Altorjai Anita elmondta, a kormány képviselője jelezte, hogy a hét folyamán további tíz törvényjavaslatot, köztük sarkalatos jogszabályokat nyújt be az Országgyűlésnek. Ezek között lesz a nemzetiségiek jogairól szóló előterjesztés, az alaptörvénnyel összefüggő törvénymódosító-csomag, a felsőoktatási javaslat, a közszolgálati tisztviselőket érintő indítvány, egy szociális tárgyú és egy energetikai témájú, továbbá négy honvédelemmel és rendvédelemmel kapcsolatos előterjesztés - tájékoztatott a sajtófőnök.

A Fidesz-frakció jelezte, hogy ezek közöl már a jövő héten tárgyalná az energetikai és a honvédségi adatkezelésről szóló javaslatokat - tette hozzá Altorjai Anita.

A sajtófőnök a kormány képviselőjének közlésére hivatkozva elmondta, hogy a kabinet még a hét folyamán jelzi a házelnöknek, mely javaslatokat és milyen ütemezésben javasol tárgyalni a parlamentben, amely a jelenlegi állás szerint december 23-án fejezi be ez évi munkáját.
 

  • kapcsolódó anyagok
APEH
ORSZÁGHÁZ
ADÓZÁS
NAV