A következő hónapokban elkészülnek a hallgatói szerződés minták

2011.11.22. MTI

Hallgatói szerződésminták készülnek a következő hónapokban, de az, hogy hány évet és mikor kell ledolgoznia egy-egy állami ösztöndíjas hallgatónak Magyarországon, az attól függ majd, hogy melyik szakon végzett - mondta Hoffmann Rózsa a hétfői kormányszóvivői tájékoztatón.

Az oktatási államtitkár az új felsőoktatási törvény kapcsán kifejtette: a felsőoktatási intézményeknek nyárig kell javaslatot tenniük az esetleges átalakulásokra, egyesülésekre, és ezeket az államtitkárság a jövő év végéig összesíti.

Új elemként említette kérdésre válaszolva, hogy míg eddig az egyetemi és főiskolai struktúrában alapvetően a hallgatók jelentkezése alapján osztották el a helyeket, mostantól a kormány határozza meg a képzési helyek irányát és számát a Felsőoktatási Tervezési Tanács, az akkreditációs bizottság, és a rektori konferencia javaslata alapján. A jövő évi keretszámokat már így fogják meghatározni - jelezte.

Hoffmann Rózsa azt mondta, hogy várhatóan jövő héten elkezdődhet a javaslat bizottsági tárgyalása, majd a parlamenti vita. "Minden esély és remény megvan arra, még 2011-ben új felsőoktatási törvényünk legyen" - fogalmazott az oktatási államtitkár.

  • kapcsolódó anyagok
ORSZÁGHÁZ
FELSŐOKTATÁS
JOGALKOTÁS
KORMÁNYZAT
OKTATÁSÜGY
TÖRVÉNYHOZÁS