NGM: alacsonyabb növekedés mellett is tartható a jövő évi költségvetés

2011.11.28. MTI

A korábban várt 1,5 százalékos növekedésnél alacsonyabb GDP bővülési ütem mellett is tartható a jövő évi költségvetés - válaszolta a Nemzetgazdasági Minisztérium az MTI kérdésére hétfőn.

Megerősítették azt is, hogy a jövőre várt 0,5 és 1 százalék közötti bővülés mértékéről konkrét előrejelzés még nincs, egyelőre ez a sáv határozható meg.

Hozzátették: egy új növekedési terv keretében meg kell vizsgálni, milyen belföldi, vagy külföldi pénzügyi forrásokat lehet bekapcsolni a beruházásokba, és ezzel nagyobb növekedést produkálni.

Az IMF-egyeztetések idejét firtató kérdésre az NGM azt közölte: a tárgyalások azonnal megkezdődnek, miután a Valutaalap kijelölte a delegációt, és a tagok megérkeznek Magyarországra.

Az elővigyázatossági és a készenléti megállapodás közül a magyar kormány a rugalmasabbat szeretné elérni az idén decemberben kezdődő tárgyalásokon. A kormány nem szeretne az IMF, az Európai Unió vagy az Európai Központi Bank finanszírozási keretéhez visszatérni, hanem egy pénzügyi védőhálót szeretne - jegyezték meg.

  • kapcsolódó anyagok
PÉNZÜGYI JOG
KORMÁNYZAT
PÉNZÜGYI SZEKTOR
KÖLTSÉGVETÉS