Az Európai Bizottság versenyképességet javító programja a következő pénzügyi időszakra

2011.11.30. MTI

A finanszírozáshoz való hozzáférés elősegítése és a vállalkozói kultúra előmozdítása áll annak a támogatási programnak a homlokterében, amelyet szerdán ismertetett az Európai Bizottság, a 2014 és 2020 közötti pénzügyi időszakra nézve, a versenyképesség javításának területén.

A kis- és középvállalkozásokra összpontosító program a hét évet átfogó periódusban 2,5 milliárd euróval gazdálkodhat majd. A támogatásból a tervek szerint részesülhetnek majd azok a polgárok is, akik vállalkozóvá kívánnak válni, de nehézségekbe ütköznek a vállalkozás elindításakor.

Támogatni kívánja emellett az EU a tagállamok hatóságait a hatékony politikai reformintézkedések kidolgozásában és végrehajtásában.

A program várhatóan évente mintegy 39 ezer céget fog segíteni. A hitelhez való hozzáférés egyszerűbb lesz a vállalkozók számára, különösen azoknak, akik határokon átnyúló tevékenységeket kezdeményeznek.

A rendelkezésre álló 2,5 milliárd euróból 1,4 milliárd eurót a finanszírozási eszközökre különítettek el. A fennmaradó összeget a nemzetközi ipari együttműködés elősegítésére és a vállalkozói készségek oktatására fordítják.

  • kapcsolódó anyagok
PÉNZÜGYI JOG
EURÓPAI BIZOTTSÁG
EURÓPAI UNIÓ
PÉNZÜGYI SZEKTOR