Irányításszerzést engedélyezett a GVH

2011.12.19. Jogi Fórum/ GVH

A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) engedélyezte a Remobo Holdings Limited (Remobo) irányításszerzését a Schneider-Group A.S. (Schneider-Group) felett.

A kérelmező Remobo Holdings Ltd. a Penta csoport tagja, mely vállalkozás-csoport négy magyarországi árbevétellel rendelkező tagja közül csak a Mecom Group s.r.o. rendelkezik húsipari profillal. A Mecom Szlovákia legjelentősebb húsipari vállalkozása, és alá tartozik a Debreceni Csoport Kft. által összefogott húsipari profilú hazai vállalkozáscsoport.

A Schneider Group viszonylag régóta jelen van a cseh piacon, az általa irányított Masokombinát különböző húskészítmények (vörösáru, étkezési szalonnák és egyéb főtt/füstölt késztermékek, elenyésző mennyiségű szárazáru) importjából rendelkezik magyarországi árbevétellel, melyek nagy része a Lidl és Penny Market diszkontláncokon keresztül, saját márkás termékként kerül értékesítésre.

Tekintettel a felek piaci pozíciójára, mindenekelőtt arra, hogy a Penta csoporthoz köthető értékesítések arányát az összefonódás csak csekély mértékben növeli, valamint az érintett termékszegmenseken jelen lévő rivális piaci szereplőkre, a GVH álláspontja szerint nem valószínűsíthető káros versenyhatások fellépése az összefonódás következtében.

Az ügy hivatali nyilvántartási száma: Vj-76/2011.
 

  • kapcsolódó anyagok
VERSENYJOG
GVH