A Fővárosi Ítélőtáblán pénteken megkezdődött Geréb Ágnes szülész-nőgyógyász és társai perének másodfokú tárgyalása; Geréb Ágnest első fokon két év letöltendő fogházbüntetésre ítélték, továbbá öt évre eltiltották a szülész-nőgyógyászi és a szülésznői tevékenység gyakorlásától.

Az ügyészség a tárgyaláson Geréb Ágnest illetően, a letöltendő fogházbüntetés végrehajtása mellett, a foglalkozástól való eltiltás meghosszabbítását kérte. Ezen felül minden vádlott vonatkozásában indítványozta a bűnösség megállapítását, a másodrendű vádlottnál felfüggesztett szabadságvesztést, a többi vádlottnál szankció alkalmazását kérte.

Geréb Ágnes és az ötödrendű vádlott védője, Pelle Andrea korábban és a tárgyalás napján is újabb bizonyítási indítványt terjesztett be, az egyes ügyek vonatkozásában pedig további külföldi szakértők meghallgatását indítványozta. A védelem által benyújtott bizonyítási indítványt a bíróság – rövid tanácskozást követően – elutasította. Ezt követően perbeszédekkel folytatódott a tárgyalás.