Járások - Péntekig a Ház elé kerülnek a javaslatok

2012.02. 7. MTI

A tervek szerint péntekig az Országgyűlés elé kerül a 2013. január 1-jén létrejövő járások kialakításával összefüggő első törvényjavaslat-csomag.

A tervek szerint péntekig az Országgyűlés elé kerül a 2013. január 1-jén létrejövő járások kialakításával összefüggő első törvényjavaslat-csomag, amely várhatóan több mint nyolcvan jogszabály módosítását tartalmazza majd - közölte a területi közigazgatásért és választásokért felelős államtitkár egy keddi sajtóbeszélgetésen.

Szabó Erika felidézte, hogy a járások kialakításáról szóló társadalmi egyeztetés során több mint 750 javaslat érkezett, amelyek feldolgozása megkezdődött: az észrevételeket szétválogatták megyékre, és megküldték véleményezésre a kormánymegbízottaknak.

A 175 járás - 168 járás plusz hét körzet a fővárosban - pontos beosztásáról, székhelyéről nem törvényi, hanem kormányszintű szabályozás születik majd, erről azonban csak később lesz döntés - mondta az államtitkár, hozzátéve, hogy egyelőre még nincs döntés a budapesti körzetközpontokról és a járási hivatalvezető jogállásáról sem.
 

  • kapcsolódó anyagok
KÖZIGAZGATÁS
ORSZÁGHÁZ
JOGALKOTÁS
KORMÁNYZAT