Vádemelés a szedresi gyermekotthonban történt erőszak ügyében

2012.02. 9. MTI

Vádat emelt a Szekszárdi Városi Ügyészség négy fiatalkorú ellen, akik 2011-ben egy Tolna megyei gyermekotthonban társaikkal szemben követtek el erőszakos bűncselekményeket - tájékoztatta a Tolna Megyei Főügyészség szóvivője csütörtökön az MTI-t.

A vádlottak közül hárman fenyegetéssel, bántalmazással értéktárgyaik átadására kényszerítették az otthonban élő fiatalokat, emellett többször megalázó módon okoztak fájdalmat nekik - mondta Himmelné Ökrös Magdolna.

Ismertetése szerint előfordult, hogy hideg zuhany alá állították egy társukat, egy másiknak a nyakára pedig kötelet kötöttek, és úgy vezették. A vád szerint durva szexuális magatartásra kényszerítették több, azonos nemű társukat is, köztük egy gyermekkorú fiút.

Az ügyészség három, előzetes letartóztatásban lévő fiatalt szemérem elleni erőszakkal, személyi szabadság megsértésével és testi sértéssel, negyedik társukat szemérem elleni erőszakkal vádolja - mondta a szóvivő.

A történtek miatt 2011. júniusban a szedres-hídjapusztai gyermekotthon vezetője tett feljelentést, miután az egyik sértett az intézet pszichológusának beszámolt az erőszakról.

A speciális, alapítványi fenntartású gyermekotthonban drogfüggő, magatartászavaros fiatalkorúak élnek; az alapítvány Tolna, Baranya, Somogy és Veszprém megyéből fogad állami gondozott fiatalokat.

  • kapcsolódó anyagok
BÜNTETŐJOG
ÜGYÉSZSÉG
GYERMEKJOGOK