MNV: feljelentés és hatósági bejelentés a Volánbusz Zrt. 2002-2010. évi tevékenységéről

2012.02.21. MTI

A Magyar Nemzeti Vagyonkezelő (MNV) Zrt. igazgatósága megtárgyalta a Volánbusz Zrt. 2002 és 2010 közötti működéséről és gazdálkodásáról készített jelentést, és egyetértett azzal, hogy a vizsgálat elvégzéséért felelős Vereczkey Zoltán megtegye a szükséges hatósági bejelentéseket és feljelentéseket - közölte az MNV kedden az MTI-vel.

A decemberben zárult vizsgálat megállapításai szerint a társaság korábbi vezetése szabályellenes intézkedéseket hozott, több döntése veszteséget okozott, illetve ellentétes volt a cég érdekeivel - írja közleményében a vagyonkezelő.

Az MNV Zrt. tájékoztatása szerint a vizsgálat a Volánbusz Zrt. korábbi vezetésének felelősségét az alvállalkozói szerződésekkel, a megállóhelyi utastájékoztató-eszközök felügyeletének kiszervezésével, a gumigazdálkodás kiszervezésével, a gumibérlettel, szakértői megbízási szerződéssel, a fóti szerviz bérlésével, a szentendrei autóbusz-pályaudvar értékesítésével kapcsolatban állapította meg, és tartotta szükségesnek a hatósági feljelentések és bejelentések megtételét.

A vizsgálatot vezető Vereczkey Zoltán - aki a vizsgálat idején a Volánbusz Zrt. igazgatósági tagja volt - a megállapítások alapján 2012. február 17-én a Nemzeti Nyomozó Irodánál megtette a hatósági feljelentéseket és bejelentéseket - közölte a Nemzeti Vagyonkezelő Zrt.

  • kapcsolódó anyagok
BÍRÓSÁG
KÖZLEKEDÉS
KORMÁNYZAT