Két csoportban összesen tizenhét határsértőt fogtak el keddre virradóra Szeged közelében; az egyik illegális migráns, egy afgán fiú másfél hónap alatt harmadjára próbálkozott Magyarországra jutni – tájékoztatta a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője az MTI-t.

Szenti Szabolcs kedden elmondta, az első kilenc fős csoportra éjfél előtt Tiszasziget külterületén figyeltek föl a határrendészek. A zöldhatárt átlépők közül hárman már korábban is megpróbáltak illegálisan Magyarországra jutni. Egyikőjüket, egy afgán fiatalembert másfél hónap alatt harmadjára fogták el: január közepén Kiszomboron, majd nem sokkal később Bács-Kiskun megyében állították elő tiltott határátlépés miatt.
Az afgán állampolgár ellen beutazási és tartózkodási tilalom megsértése miatt – őrizetbe vétele mellett – büntetőeljárást indított a rendőrség – tette hozzá a százados.
Az éjszaka Kiszomboron, a Maros gáton nyolc illegális migránst fogtak el a határrendészek. Közülük ketten Algériából, míg hatan Marokkóból érkeztek. Ellenük idegenrendészeti eljárás indult – közölte a szóvivő.