Újabb két hónappal meghosszabbította a Veszprémi Városi Bíróság annak a várpalotai orvosnak az előzetes letartóztatását, aki ellen a rendőrség magzatelhajtás bűntettének megalapozott gyanúja miatt nyomoz – tájékoztatta a Veszprémi Törvényszék szóvivője hétfőn az MTI-t.

Dülkné Pintér Zsuzsanna elmondta, hogy a bíróság az előzetes letartóztatás meghosszabbítását a szökés, elrejtőzés, illetve a bizonyítás megnehezítésének veszélye miatt rendelte el. A szóvivő közlése szerint a bizonyítás nehezítése volt a súlyosabb ok a döntésnél, hiszen a nyomozás, a kihallgatások még tartanak.

Hozzátette: a következő két hónapban a bíróság vizsgálni fogja azt, hogy továbbra is szükséges-e fenntartani a kényszerintézkedést. A gyanúsított és a védő fellebbezést nyújtott be az első fokú döntés ellen, az ügyészség – bár három hónapos hosszabbítást kért – elfogadta a városi bíróság döntését. A jogerős határozatot a törvényszék hozza meg.

Kómár Viktória, a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője korábban azt közölte az MTI-vel: magzatelhajtás bűntettének, illetve vétségének megalapozott gyanúja miatt a várpalotai rendőrkapitányság tavaly szeptembertől folytat nyomozást egy helyi orvos, illetve csaknem száz, az ügyben érintett nő ellen. A gyanú szerint az orvos a magzatelhajtásért alkalmanként 60 ezer forint körüli összeget kért. A várpalotai kórház nőgyógyászát tavaly szeptember elején helyezték előzetes letartóztatásba.