Elvettek az alapítvány pénzéből

2012.03.27. MTI

Jogosulatlan gazdasági előny megszerzésének bűntette miatt egy kaposvári alapítvány kuratóriumának négy tagját ítélte el jogerősen kedden a Kaposvári Törvényszék.

ti Zoltán Ferenc negyedrendű vádlott - a Szövetség a polgárokért alapítványt támogató állami forrásokból különböző összegeket szereztek meg jogosulatlanul, s ezzel összességében több millió forint kárt okoztak.
A Kaposvári Törvényszék lényegében helybenhagyta a Kaposvári Városi Bíróság első fokon meghozott ítéletét, azzal a változtatással, hogy a felfüggesztett börtönre ítélt vádlottak esetében előzetes mentességet adott, azaz az elítéltek nem minősülnek büntetett előéletűnek.

Az elsőrendű vádlottat 1 év 4 hónap börtönre, a másodrendű vádlottat 1 év börtönre, a harmadrendű vádlottat 5 hónap börtönbüntetésre, míg a negyedrendű vádlottat 210 ezer forint pénzbüntetésre ítélte, továbbá az elsőrendű vádlottra 900 ezer, a másodrendű vádlottra 700 ezer forint pénzmellékbüntetést is kiszabott a Kaposvári Törvényszék.
A három börtönbüntetésre ítélt vádlott büntetését a másodfokon eljáró bíróság - az elsőfokú határozattal egyezően - 2 év próbaidőre felfüggesztette.
 

  • kapcsolódó anyagok
BÜNTETŐELJÁRÁS