Négy és fél év jogerősen életveszélyt okozó testi sértésért

2012.04. 3. MTI

Jogerősen négy és fél év fegyházra ítélte a Győri Ítélőtábla kedden azt a férfit, aki szóváltás után súlyosan bántalmazta áldozatát Sopronban.

A Kovács Tamás bíró által ismertetett ítélet szerint Csemez Mihály László két évvel ezelőtt többszörös visszaesőként követte el a bűncselekményt, ezért nem helyezhető feltételesen szabadlábra.
Az ítélőtábla ezzel helyben hagyta a Győr-Moson-Sopron Megyei Bíróság döntését, amellyel életveszélyt okozó testi sértés miatt marasztalta el a férfit.

"A hatályos szabályok szerint inkább enyhe, mint súlyos a kiszabott büntetés" - tette hozzá a bíró, miközben a férfi az indokolás alatt is többször közbeszólt, hol méltatlankodva, hol kommentálási lehetőséget kérve.
Az ügyvéd a tárgyaláson azt mondta, a tényállást és a történéseket helyesen állapította meg a bíróság, védencének büntetése a középmértéknek felel meg, ugyanakkor első fokon - az enyhítő körülmények között - nem vették kellő mértékben figyelembe a vádlott javára írható körülményeket. Ezek között említette a férfi beismerő vallomását, megbánását, valamint azt, hogy a cselekmény idején is személyiségzavarban szenvedett.

Az utolsó szó jogán Csemez Mihály László azt mondta: nagyon rosszul viseli a bezártságot, egészségi állapota jelentősen megromlott, ezért is kéri büntetése enyhítését.
A tárgyaláson elhangzott: a vádlott egy belvárosi borozóban szólalkozott össze későbbi áldozatával, a vita hevében előbb lefejelte és ököllel arcul ütötte a sértettet, majd földre került áldozatát megrugdalta.